Cleanprotec is genomineerd voor de Dave Bebelaar Award 2018

Wat houdt de award in

De Stichting Duurzaam Repareren heeft de inschrijving geopend voor de Dave Bebbelaar Award, de prestigieuze prijs ter bevordering van duurzaamheid in de automotive sector. De organisatie hoopt andermaal voorbeeldgevende projecten, producten en organisaties het podium te mogen bieden.

De Dave Bebbelaar is een publieksprijs. Tijdens het jaarlijkse event van Duurzaam Repareren wordt een promotiefilm getoond van alle genomineerden en krijgen zij de kans om één minuut te pitchen.Vervolgens kan het publiek haar stem uitbrengen. Twee weken voorafgaand aan het event kan men via de website ook al op de favoriete inzending stemmen. Deze stemmen tellen voor één derde mee

Met de award is ook een geldprijs gemoeid die aan een goed doel geschonken kan worden. Zo ging het prijzengeld de afgelopen jaren al naar mooie initiatieven als de Ronald Mc Donald Hoeve,Stichting Stivosina, het HAN – Hydromotive project en de stichting DaDa

Onze inzending

Cleanprotec is een innovatief bedrijf dat door eigen onderzoek een duurzame productlijn heeft ontwikkeld om voertuigen mooi te houden. Onze visie: Wat mooi is, moet mooi blijven. Zo is car detailing 2.0 geboren. De nieuwe visie op het verzorgen en onderhouden van zowel de binnen- als de buitenkant van het voertuig.

Autolakken zijn door milieu eisen steeds minder bestand tegen invloeden van buitenaf. Aanvullende bescherming is nodig. Cleanprotec heeft een productlijn ontwikkeld die zich chemisch bindt aan de ondergrond en langdurig alle voertuig materialen beschermt. De waterbasis silaan technologie maakt het mogelijk om de bescherming in het was proces aan te brengen en te onderhouden. Wassen en poetsen wordt zo geïntegreerd.  De producten kunnen van wassen/poetsen tot high end detailing efficiënt worden ingezet.

Silicium komt, eenvoudig gezegd, voort uit zand. Het produceren van silicium producten levert t.o.v. aardolie producten substantieel minder Co2 uitstoot op. De meest gebruikte poets producten verliezen snel hun werking en verdwijnen in de natuur. Denk hierbij aan vele miljoenen liters per jaar. De chemisch gebonden  coating blijft langdurig op het oppervlak achter. Cleanprotec levert producten die veilig zijn voor mens, materiaal en milieu. Product veiligheid en het gedeeltelijk kunnen mechaniseren van het poets proces levert een veilige en gezonde werkomgeving op. Langdurige, ook op vervuilde voertuigen, glans zorgt voor goede zichtbaarheid, waardoor de verkeersveiligheid verbetert.